|
Kategória: Zöldség, gyümölcs diéták Fogyáshoz egyen spárgát eperrelVégre itt a spárgaszezon; mostanában, a spárgával egy időben érik a tavasz legillatosabb és talán legfinomabb gyümölcse, az eper. Mindkettő rendkívül kalóriaszegény: 10 dkg spárgában mindössze 18, ugyanannyi eperben 32 kalória van.1.nap Reggeli Epres müzli 10 dkg epret négyfelé vágunk, 1 banánt felszeletelünk. Tálba tesszük, összekeverjük 4 evőkanál natúr müzlivel és 2 evőkanál búzacsírával. 2 dl kefirrel leöntjük. Adagonként 190 kcal. Tízórai Íróturmix 5 dl íróba belekeverünk 1 teáskanál neszkávét, 1 teáskanál kakaóport és 3 evőkanál cukrot. Fél percig turmixoljuk, majd hozzáadunk 1 felszeletelt banánt is. Habosra keverjük. Adagonként 160 kcal. Ebéd Bélszín spárgával 50 dkg fehér spárgát alaposan megtisztítunk és sós vízben megfőzzük (10-15 perc). 2 vastag szelet bélszínt megborsozunk és olajjal kikent serpenyőben mindkét oldalon 2-3 percig sütünk. Hozzáadunk 10 dkg, karikára vágott póréhagymát és együtt pároljuk. A végén sózzuk. A húst a hagymával együtt tálaljuk, a lecsöpögtetett spárgával körítjük. Adagonként 360 kcal. Uzsonna Mediterrán zöldségek 2 szál, karikára vágott újhagymát kevés olajon megpárolunk. Hozzáadunk 1 felkarikázott cukkinit, 2 zöldpaprikát, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük 1 dl passzírozott paradicsommal. Rozmaringgal fűszerezzük és 2-3 percig pároljuk. Adagonként 190 kcal. Vacsora Spárgasaláta 30 dkg zöldspárgát sós vízben megfőzünk. Lecsöpögtetjük, hozzáadunk 2, kockára vágott paradicsomot és ugyancsak 2, kockára vágott kemény tojást. Öntetet készítünk 1 evőkanál olajból, 1 teáskanál mézből, 2 teáskanál almaecetből és 1 evőkanál vízből. Sóval, borssal ízesítjük. A salátára öntjük, és 20 percig érleljük. Apróra vágott snidlinggel és sós mogyoróval megszórva tálaljuk. Adagonként 380 kcal. 2.nap Reggeli Sajtos zsemle 2 magvas zsemlét megkenünk 1-1 dkg vajjal és ráfektetünk 1-1 vékony szelet sovány sajtot. Metélőhagymával megszórjuk. Hozzá 2 dl paradicsomlevet iszunk. Adagonként 300 kcal. Tízórai Gyümölcssaláta 25 dkg epret felszeletelünk, 2 kivit felkarikázunk, 1 jonatán almát kockákra vágunk. A gyümölcsöket összekeverjük, 10 percig állni hagyjuk. Adagonként 130 kcal. Ebéd Spárgaleves füstölt sonkával 30 dkg összekötözött spárgát sós vízben megfőzünk. A spárgafejeket levágjuk és félretesszük. A többit a lével együtt összeturmixoljuk. 1 teáskanál vajat megforrósítunk, megszórjuk 1 teáskanál liszttel és megpirítjuk. Felöntjük a krémlevessel, beleteszünk 10 dkg mirelit zöldborsót és összeforraljuk. A tűzről levéve belekeverünk 1 evőkanál tejfölt, 10 dkg lezsírozott, csíkokra vágott, főtt füstölt sonkát és összemelegítjük. Utána 2 alma legyen a desszert. Adagonként 330 kcal. Uzsonna Eper carpaccio 25 dkg epret egészen vékonyan felszeletelünk. 15 dkg tehéntúrót összetörünk, majd kikeverjük 1 teáskanál mézzel és 1 evőkanál joghurttal. A krémet a gyümölcsre halmozzuk és megszórjuk 2 dkg, szálasra vágott mandulával. Adagonként 210 kcal. Vacsora Márványsajtos pirítós 4 szelet korpás tósztkenyeret mindkét oldalon megpirítunk. Megkenjük összesen 2 dkg vajjal és salátalevéllel befedjük. Rámorzsolunk 10 dkg márványsajtot és megszórjuk 2 dkg durvára vágott dióval. Utána 30 dkg eper az édesség. Adagonként 380 kcal. 3.nap Reggeli Zöldséges túró 25 dkg tehéntúrót összekeverünk 2 szál, lereszelt sárgarépával, 1 kis, lereszelt karalábéval, 1 teáskanál búzacsírával és ugyanannyi lenmaggal. Kikeverjük 2 evőkanál kefirrel, sózzuk és azonnal fogyasztjuk. Adagonként 180 kcal. Tízórai Málnaturmix 8 dkg málnát és 10 dkg epret összeturmixolunk. Hozzáadunk 1 teáskanál mézet, csipetnyi őrölt fahéjat és felöntjük 3 dl tejjel. Habosra keverjük. Adagonként 150 kcal. Ebéd Tésztás csirkeragu 10 dkg sajttal töltött tortellinit sós vízben kifőzünk. 25 dkg spárgát, 10 dkg, felkarikázott sárgarépát, és 5 dkg nagyon zsenge, héjas zöldborsót sós vízben megfőzünk. 20 dkg bőr nélküli, kockára vágott csirkemellet 1 teáskanál olajon megpirítunk. 2 dkg forró vajon megpirítunk 2 evőkanál lisztet, felöntjük a zöldségek főzővizével és híg mártássá főzzük. 1 kanál tejföllel ízesítjük. Belekeverjük a húst, a zöldségeket és a lecsöpögtetett tésztát. Adagonként 490 kcal. Uzsonna Energiaital Kifacsarjuk 2 grépfrút levét és belekeverjük 3 dl sárgabaracklébe. Adagonként 140 kcal. Vacsora Spárgás omlett 25 dkg zöld spárgát sós vízben megfőzünk. 4 tojást habosra felverünk, majd kikeverjük 4 evőkanál tejjel, sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel. A masszából 1-1 teáskanál vajon 2 omlettet sütünk. Ráhelyezzük a lecsöpögtetett spárgát és félbehajtjuk. Adagonként 280 kcal. 4.nap Reggeli Epres túró 25 dkg átpasszírozott tehéntúrót összekeverünk 2 dl tejjel. 25 dkg epret 1 evőkanál porcukorral együtt pürésítünk. Az eperpürét spirális alakban belekeverjük a túrókrémbe. Gyümölcsnyárssal díszíthetjük. Adagonként 220 kcal. Tízórai Ham-let 2 szelet Ham-letet (puffasztott rizs- vagy búzaszelet) megkenünk 2-2 dkg sajtkrémmel és ráhelyezünk 1-1 paradicsomkarikát. Adagonként 120 kcal. Ebéd Spárgás metélt 25 dkg feldarabolt spárgát sós vízben megfőzünk. 20 dkg zöldmetéltet sós vízben kifőzünk. 1 kis fej hagymát 1 teáskanál olajon megpárolunk. Hozzáadjuk a spárgát, kevés lével együtt. Belekeverünk 1 doboz tejszínkrémsajtot, sózzuk, borsozzuk, összefőzzük. A metéltre öntjük. Adagonként 550 kcal. Uzsonna Vegyes gyümölcsök 10-10 dkg epret, málnát és gerezdjeire vágott narancsot összekeverünk. Adagonként 110 kcal. Vacsora Spárga sonkával 40 dkg spárgát sós vízben megfőzünk, lecsöpögtetjük. 3-4 szál spárgát összefogunk és beletekerjük 1-1 szelet sovány gépsonkába. A tekercseket tűzálló tálba egymás mellé helyezzük. Meglocsoljuk 2 kanál tejföllel és meghintjük a 3 dkg reszelt sajttal. 10 percre forró sütőbe toljuk. Adagonként 340 kcal. 5.nap Reggeli Trópusi gyümölcssaláta 25 dkg epret felnegyedelünk. Hozzáadunk 1 feldarabolt narancsot és 1 karikára vágott banánt. Összekeverjük, meglocsoljuk 2 evőkanál ananászlével. Meghintjük 2 evőkanál kókuszreszelékkel. Adagonként 250 kcal. Tízórai Pulykaszendvics 1 magos zsemlét félbevágunk. Megkenjük 1 dkg vajjal, ráfektetünk 1-1 szelet pulykamellsonkát és retekkarikákkal díszítjük. Adagonként 150 kcal. Ebéd Zöldséges lecsó 1 fej hagymát olajon megpárolunk. Hozzáadunk 4 zöldpaprikát, 2 szál, felkarikázott sárgarépát és 4 paradicsomot. Sózzuk és fedő alatt megpároljuk. 20 dkg zöldspárgát sós vízben megfőzünk. Lecsöpögtetjük és a kész lecsóba keverjük. Adagonként 260 kcal. Uzsonna Piros gyümölcsök 10-10 dkg epret, málnát és ribizlit összekeverünk. Adagonként 110 kcal. Vacsora Spárga lengyelesen 50 dkg spárgát sós vízben megfőzünk. 2 tojást keményre főzünk. 5 dkg vajat megolvasztunk, és kikeverjük 1 teáskanál mustárral, sóval, fehér borssal. A lecsöpögtetett spárgát tálra halmozzuk, leöntjük a vajmártással és megszórjuk a kockára vágott kemény tojással. (A cikket beküldte: letty26)
|