Kategória: Zöldség, gyümölcs diéták

Fogyáshoz egyen spárgát eperrel

Végre itt a spárgaszezon; mostanában, a spárgával egy időben érik a tavasz legillatosabb és talán legfinomabb gyümölcse, az eper. Mindkettő rendkívül kalóriaszegény: 10 dkg spárgában mindössze 18, ugyanannyi eperben 32 kalória van.

A spárga különösen egészséges zöldség: megköti a szervezetben a káros nehézfémeket, és vízhajtó hatását is dicsérik.Használja ki tehát ezt az időszakot, és ha hallgat ránk, egy hét alatt 3 kilót fogyhat. Ahogy mondani szokták: amíg a készlet, ez esetben amíg a spárga és az eper szezonja tart. Receptjeink 2 személyre szólnak.

1.nap
Reggeli
Epres müzli
10 dkg epret négyfelé vágunk, 1 banánt felszeletelünk. Tálba tesszük, összekeverjük 4 evőkanál natúr müzlivel és 2 evőkanál búzacsírával. 2 dl kefirrel leöntjük.
Adagonként 190 kcal.
Tízórai
Íróturmix
5 dl íróba belekeverünk 1 teáskanál neszkávét, 1 teáskanál kakaóport és 3 evőkanál cukrot. Fél percig turmixoljuk, majd hozzáadunk 1 felszeletelt banánt is. Habosra keverjük.
Adagonként 160 kcal.
Ebéd
Bélszín spárgával
50 dkg fehér spárgát alaposan megtisztítunk és sós vízben megfőzzük (10-15 perc). 2 vastag szelet bélszínt megborsozunk és olajjal kikent serpenyőben mindkét oldalon 2-3 percig sütünk. Hozzáadunk 10 dkg, karikára vágott póréhagymát és együtt pároljuk. A végén sózzuk. A húst a hagymával együtt tálaljuk, a lecsöpögtetett spárgával körítjük. Adagonként 360 kcal.
Uzsonna
Mediterrán zöldségek
2 szál, karikára vágott újhagymát kevés olajon megpárolunk. Hozzáadunk 1 felkarikázott cukkinit, 2 zöldpaprikát, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük 1 dl passzírozott paradicsommal. Rozmaringgal fűszerezzük és 2-3 percig pároljuk.
Adagonként 190 kcal.
Vacsora
Spárgasaláta
30 dkg zöldspárgát sós vízben megfőzünk. Lecsöpögtetjük, hozzáadunk 2, kockára vágott paradicsomot és ugyancsak 2, kockára vágott kemény tojást. Öntetet készítünk 1 evőkanál olajból, 1 teáskanál mézből, 2 teáskanál almaecetből és 1 evőkanál vízből. Sóval, borssal ízesítjük. A salátára öntjük, és 20 percig érleljük. Apróra vágott snidlinggel és sós mogyoróval megszórva tálaljuk.
Adagonként 380 kcal.

2.nap
Reggeli
Sajtos zsemle
2 magvas zsemlét megkenünk 1-1 dkg vajjal és ráfektetünk 1-1 vékony szelet sovány sajtot. Metélőhagymával megszórjuk. Hozzá 2 dl paradicsomlevet iszunk.
Adagonként 300 kcal.
Tízórai
Gyümölcssaláta
25 dkg epret felszeletelünk, 2 kivit felkarikázunk, 1 jonatán almát kockákra vágunk. A gyümölcsöket összekeverjük, 10 percig állni hagyjuk.
Adagonként 130 kcal.
Ebéd
Spárgaleves füstölt sonkával
30 dkg összekötözött spárgát sós vízben megfőzünk. A spárgafejeket levágjuk és félretesszük. A többit a lével együtt összeturmixoljuk. 1 teáskanál vajat megforrósítunk, megszórjuk 1 teáskanál liszttel és megpirítjuk. Felöntjük a krémlevessel, beleteszünk 10 dkg mirelit zöldborsót és összeforraljuk. A tűzről levéve belekeverünk 1 evőkanál tejfölt, 10 dkg lezsírozott, csíkokra vágott, főtt füstölt sonkát és összemelegítjük. Utána 2 alma legyen a desszert.
Adagonként 330 kcal.
Uzsonna
Eper carpaccio
25 dkg epret egészen vékonyan felszeletelünk. 15 dkg tehéntúrót összetörünk, majd kikeverjük 1 teáskanál mézzel és 1 evőkanál joghurttal. A krémet a gyümölcsre halmozzuk és megszórjuk 2 dkg, szálasra vágott mandulával.
Adagonként 210 kcal.
Vacsora
Márványsajtos pirítós
4 szelet korpás tósztkenyeret mindkét oldalon megpirítunk. Megkenjük összesen 2 dkg vajjal és salátalevéllel befedjük. Rámorzsolunk 10 dkg márványsajtot és megszórjuk 2 dkg durvára vágott dióval. Utána 30 dkg eper az édesség.
Adagonként 380 kcal.

3.nap
Reggeli
Zöldséges túró
25 dkg tehéntúrót összekeverünk 2 szál, lereszelt sárgarépával, 1 kis, lereszelt karalábéval, 1 teáskanál búzacsírával és ugyanannyi lenmaggal. Kikeverjük 2 evőkanál kefirrel, sózzuk és azonnal fogyasztjuk.
Adagonként 180 kcal.
Tízórai
Málnaturmix
8 dkg málnát és 10 dkg epret összeturmixolunk. Hozzáadunk 1 teáskanál mézet, csipetnyi őrölt fahéjat és felöntjük 3 dl tejjel. Habosra keverjük.
Adagonként 150 kcal.
Ebéd
Tésztás csirkeragu
10 dkg sajttal töltött tortellinit sós vízben kifőzünk. 25 dkg spárgát, 10 dkg, felkarikázott sárgarépát, és 5 dkg nagyon zsenge, héjas zöldborsót sós vízben megfőzünk. 20 dkg bőr nélküli, kockára vágott csirkemellet 1 teáskanál olajon megpirítunk. 2 dkg forró vajon megpirítunk 2 evőkanál lisztet, felöntjük a zöldségek főzővizével és híg mártássá főzzük. 1 kanál tejföllel ízesítjük. Belekeverjük a húst, a zöldségeket és a lecsöpögtetett tésztát.
Adagonként 490 kcal.
Uzsonna
Energiaital
Kifacsarjuk 2 grépfrút levét és belekeverjük 3 dl sárgabaracklébe.
Adagonként 140 kcal.
Vacsora
Spárgás omlett
25 dkg zöld spárgát sós vízben megfőzünk. 4 tojást habosra felverünk, majd kikeverjük 4 evőkanál tejjel, sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel. A masszából 1-1 teáskanál vajon 2 omlettet sütünk. Ráhelyezzük a lecsöpögtetett spárgát és félbehajtjuk.
Adagonként 280 kcal.

4.nap
Reggeli
Epres túró
25 dkg átpasszírozott tehéntúrót összekeverünk 2 dl tejjel. 25 dkg epret 1 evőkanál porcukorral együtt pürésítünk. Az eperpürét spirális alakban belekeverjük a túrókrémbe. Gyümölcsnyárssal díszíthetjük.
Adagonként 220 kcal.
Tízórai
Ham-let
2 szelet Ham-letet (puffasztott rizs- vagy búzaszelet) megkenünk 2-2 dkg sajtkrémmel és ráhelyezünk 1-1 paradicsomkarikát.
Adagonként 120 kcal.
Ebéd
Spárgás metélt
25 dkg feldarabolt spárgát sós vízben megfőzünk. 20 dkg zöldmetéltet sós vízben kifőzünk. 1 kis fej hagymát 1 teáskanál olajon megpárolunk. Hozzáadjuk a spárgát, kevés lével együtt. Belekeverünk 1 doboz tejszínkrémsajtot, sózzuk, borsozzuk, összefőzzük. A metéltre öntjük.
Adagonként 550 kcal.
Uzsonna
Vegyes gyümölcsök
10-10 dkg epret, málnát és gerezdjeire vágott narancsot összekeverünk.
Adagonként 110 kcal.
Vacsora
Spárga sonkával
40 dkg spárgát sós vízben megfőzünk, lecsöpögtetjük. 3-4 szál spárgát összefogunk és beletekerjük 1-1 szelet sovány gépsonkába. A tekercseket tűzálló tálba egymás mellé helyezzük. Meglocsoljuk 2 kanál tejföllel és meghintjük a 3 dkg reszelt sajttal. 10 percre forró sütőbe toljuk.
Adagonként 340 kcal.

5.nap
Reggeli
Trópusi gyümölcssaláta
25 dkg epret felnegyedelünk. Hozzáadunk 1 feldarabolt narancsot és 1 karikára vágott banánt. Összekeverjük, meglocsoljuk 2 evőkanál ananászlével. Meghintjük 2 evőkanál kókuszreszelékkel.
Adagonként 250 kcal.
Tízórai
Pulykaszendvics
1 magos zsemlét félbevágunk. Megkenjük 1 dkg vajjal, ráfektetünk 1-1 szelet pulykamellsonkát és retekkarikákkal díszítjük.
Adagonként 150 kcal.
Ebéd
Zöldséges lecsó
1 fej hagymát olajon megpárolunk. Hozzáadunk 4 zöldpaprikát, 2 szál, felkarikázott sárgarépát és 4 paradicsomot. Sózzuk és fedő alatt megpároljuk. 20 dkg zöldspárgát sós vízben megfőzünk. Lecsöpögtetjük és a kész lecsóba keverjük.
Adagonként 260 kcal.
Uzsonna
Piros gyümölcsök
10-10 dkg epret, málnát és ribizlit összekeverünk.
Adagonként 110 kcal.
Vacsora
Spárga lengyelesen
50 dkg spárgát sós vízben megfőzünk. 2 tojást keményre főzünk. 5 dkg vajat megolvasztunk, és kikeverjük 1 teáskanál mustárral, sóval, fehér borssal. A lecsöpögtetett spárgát tálra halmozzuk, leöntjük a vajmártással és megszórjuk a kockára vágott kemény tojással.
(A cikket beküldte: letty26)



1 hét alatt gyorsan 2-3 kilót ledobni?
Itt a nyári fogyileves! (5 nap alatt akár 3 kiló mínusz!) Paradicsom, paprika, cukkini. A nyár zöldségei tele vannak vitaminnal és ásványi anyagokkal. Fokozzák a zsírégetést, így fogyasztanak. Ezekből többet is ehet. Zöldborsó, paprika, paradicsom, cukkini,... »

Tapasztalataim a Reviber Plus vibrációs tréningpadról
Elöljáróban magamról annyit, 61 éves múltam, mindig szerettem sportolni, mozogni. 55 éves koromig rendszeresen futottam, különböző kondigépeken dolgoztam, edzéseket vezettem sportolóknak és amatőröknek egyaránt. Mindig munka mellett, általában a magam... »




Minden jog fenntartva © 2025, www.fogyokurak.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) fogyokurak.hu | WebMinute Kft.