|
A savak és a rák kialakulásának összefüggéseVegyük alaposan szemügyre a bőrünket. Ha azt látjuk, hogy cellulitisre hajlamos, durvábbak a pórusaink, mitesszereink, vagy hasonló bőrproblémáink vannak, szinte biztos, hogy szervezetünk eltolódott a savas irányba. Ha a savszínt túl magas, szervezetünk már nem képes a savfelesleg tökéletes kiválasztására. Ezért kénytelen elraktározni a szövetekben, vagy semlegesíti őket. Ezt viszont csak akkor tudja végrehajtani, ha az ehhez szükséges ásványi anyagokat a különféle szervekből, csontokból kiválasztja.Egy kétszeres Nobel-díjas tudós 42 különböző állatfajnál idézett elő rákot, csupán azzal hogy megemelte a szervezet savszintjét, és csökkentette az oxigén szintet a sejtekben. Valahányszor lecsökkentette 35%-kal egy egészséges sejt oxigén szintjét, az elrákosodott. De azt is kiderítette, hogy az oxigén mennyiségének növelése, megállítja és elpusztítja a rákos sejteket. Tehát daganat nem jöhet létre olyan környezetben ahol a sav-lúg egyensúly fennáll, és bőségesen van oxigén. Ezért nincs szívrák. A cukorfogyasztás megfosztja a szervezetet az oxigéntől, túlzottan savassá teszi a sejteket, és lekapcsolja a védekező rendszert. Így jön létre a rákos sejtek melegágya. Plusz a cukor hatására eltűnnek a szervezetből a B-vitaminok, amelyre többek között a májnak van szüksége a mérgek közömbösítésére. A kólának rendkívül savas a kémhatása, 2, 5 (a normális 7, 35-7, 45), és 2 dl kóla, 160x1020 mennyiségű oxigént köt le, amit 32 pohár 10-es ph-jú lúgos vízzel hozhatunk rendbe. Jó tanács:Próbáljunk minél több lúgosító ételeket fogyasztani, és minél több oxigént juttatni a szervezetünkbe. Savképző ételek: az összes hús, halak, állati zsír, margarin, vaj, finomított olaj, diófélék, hüvelyesek, sajt, tojás, édességek, cukor liszt, ecet. Lúgosító ételek: gyümölcsök, zöld levek, zöldséglevek, gyökér félék, nyers zöldségek, burgonya, csicsóka, uborka, tök, hagyma, fokhagyma, fűszernövények, búzakorpa, búzacsíra, gesztenye, datolya, füge, szójatermékek, és a teljes kiőrlésű lisztből készült termékek. Nagyon fontos a minőség is. A kísérletek egyértelműen kimutatták, hogy minél mesterségesebb egy táplálék, annál jobban elősegíti a rákkeltő anyagok beépülését a szervezetbe. Ezért veszélyesek a margarinok, koffein mentes kávék, és az édesítő szerek különösen amelyik aszpartamot tartalmaz, ebben ugyanis 10% faszén van, amit a szervezet rákkeltő anyaggá alakítja. Ha valakinek hozzátettem egy picit az egészséges életmód felfogásához, már megérte. Szerintem nagyon elgondolkodtató az a dolog, és ezért van manapság ennyi rákos kisgyerek, mert tömjük őket a cukrokkal, az ő védekező képességük még gyengébb és nem megyünk velük eleget FRISS levegőre. (A cikket beküldte: Mona770328)
|