|
Kategória: Az Atkins diéta Atkins diéta - a 3. fázisAkkor térj át erre a fázisra, ha csak 2,5-5 kg súlyfelesleged van.Ennek a fázisnak az a szerepe, hogy az utolsó kilóktól lassan szabadítson meg. Addig kell a napi szénhidrát limitet felemelni, hogy csak maximum fél kg fogyást eredményez hetente. Az előkészítő fázis legfőbb célja ugyanis az, hogy hozzászoktasson ahhoz, hogy az elkövetkezendő években hogyan kell étkezned. Ezt a fázist ne hagyd ki, mert ebben a szakaszban tanulod meg és gyakorlod be, hogyan tartsd meg az elért sikereket. A második fázisban megtaláltad azt a szémhidrát szintet, amely mellett még fogyhatsz. Az előkészítő megőrzés fázisban megtalálod azt a szintet, amelyet betartva a leadott kilók sosem jönnek vissza. Ebben a szakaszban már nagyobb a szabadság. Megteheted, hogy kiszámolod a heti ch limitet, és nem napi szinten próbálod megtartani, hanem a heti értéket figyeled. Tehát egyik nap kevesebbet eszel, másnap kicsit ünnepelsz és nagyobb szénhidráttartalmú ételeket is megengedsz magadnak. De azrté óvatosan!! Ebben a fázisban is figyelni kell arra, hogy ne térj vissza korábbi életmódodhoz. Sosem fogyaszthatsz annyi szénhidrátot, mint az Atkins életmód elkezdése előtt. Sajnos a lassabb fogyással még egy hátrány is jár. Visszatér az étvágy. Ekkor arra a sok tapasztalatra kell alapozni az étkezést, amit a korábbi fázisokban megszereztél. Mire ehhez a fázishoz eljutsz, remélhetőleg meg tudod már különböztetni a jóllakottságot a pukkadásig történő evéstől. Az előkészítő megőrzés szabályai Hetente csak 10 grammal növeld a szénhidrátbevitelt! Egyszerre csak egy új ételt vezess be! Iktasd ki az új ételt, ha úgy tapasztalod, hogy hízlal, ha növeli az étvágyadat, vagy vízvisszatartást okoz! Ha hízni kezdesz, akkor lépj vissza az eggyel korábbi szintre! Okvetlenül edd tovább megfelelő mennyiségben a fehérjét és a zsírt, és rendszeresen szedd a vitaminokat és étrend-kiegészítőket! Ha újra kiújul a mohó éhség, a falánkság, akkor vizsgáld át az étrended. Lehet, hogy túl sokat engedélyeztél valamiből magadnak, ami már korábban is "bajba sodortak". Ha visszatérsz pl. a kenyérhez, könnyen úgy érezheted újra, hogy elengedhetetlenül szükséges a számodra. Ha arra gyanakszol, hogy újra kialakulóban van a szénhidrátfüggőség nálad, akkor térj vissza a bevezető fázisba, hogy újra ura lehess az éhségérzetednek. 10 grammos adagok Olajos magvak: 1/2 csésze mandula 1/2 csésze kesudió 1/2 csésze mogyoró 1/2 csésze makadámiadió 1/2 csészepekándió 1/2 csésze fenyőmag 1/2 csésze pisztácia 1/2 csésze dióbél 1/2 csésze tökmag 1/2 csésze szezámmag 5 dkg tisztított, pirított földimogyoró 5 dkg napraforgómag Keményítőtartalmú zöldségek (főzve): 1/2 csésze sárgarépa 1 csésze sütőtök 1/4 csésze jamgyökér 1/2 csésze fejtett bab 1/4 csésze pizáng 3/4 csésze répa 1/3 csésze paszternák 3/4 csésze burgonya Hüvelyesek (főzve): 1/4 csésze lencse 1/4 csésze vesebab 1/4 csésze fekete bab 1/4 csésze karóbab 1/4 csésze limabab 1/4 csésze csicseriborsó 1/4 csésze lóbab 1/4 csésze tarkabab Gyümölcsök: 1/2 alma 12 cseresznye 1 őszibarack 12 szem szőlő 1 csésze földieper 1/2 grépfruit 3/4 csésze sárgadinnye 1 kivi 1/2 csésze vízben tartósított gyümölcskoktél 1 szilva 1/3 banán 1 guáva 1/3 mangó Gabonafélék: 1/4 csésze hosszú szemű barna rizs (főzve) 1/2 csésze zabpehely (főzve) 1/4 csésze kukorica 1 szelet teljes őrlésű kenyér 1/3 csésze korpás gabonapehely (főzve) 1/4 csésze árpa 1/4 csésze spenótkrém (főzve)
|